Prajitura Cu Gem De Caise Si Crema Caramel
articol scris de barthajanos blog retetevegetale.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pt. foi
1 ou, 1 praf de sare, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingura amoniac, 1 lingurita otet, faina cat cuprinde, 2 linguri unt pentru tava
Mod de preparare foi
Bati bine oul cu sarea si laptele. Incorporezi apoi treptat zaharul si uleiul. Pui faina in ploaie si amoniacul stins cu otet si framanti un aluat potrivit de tare, din care intinzi 3 foi, pe care le coci pe dosul unei tavi dreptunghiulare, uns cu margarina si presarat cu faina.
Ingrediente pt. umplutura
200g gem de caise, 250g zahar, 3 linguri faina, 100g zahar, 200 ml lapte, 100g unt
Mod de preparare umplutura
Caramelizezi 150g zahar la foc mic. Adaugi faina, restul de zahar si laptele si lasi compozitia sa fiarba pana capata consistenta. Incorporezi apoi margarina si lasi crema sa se raceasca.
Ingrediente pt. glazura
3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri apa, 50g margarina Mod de preparare peste glazura Dai intr-un clocot apa, zaharul si cacaoa, apoi adaugi margarina si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Mod de asamblare
Peste prima foaie intinzi un strat de gem de caise. Suprapui a doua foaie, pui crema, acoperi cu ultima foaie, peste care torni glazura, iar deasupra presari nuci glasate in zaharul caramelizat, apoi macinate.