Prajitura Cu Fructe Si Branza
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
Blat
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
½ praf de copt
esenta vanilie
Crema
500 gr branza vaci
300 gr smantana
Un plic gelatina
6 lg zahar
3 lg miere albine
esenta vanilie
razatura de lamaie
o cutie cokteil de fructe
Sirop
Zeama de la un compot de piersici
Decor
o cutie cokteil fructe
un plic tort gelee
350 ml suc de fructe
un plic de budinca de vanilie
Blat
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu 4 lg zahar ,galbenusurile cu restul.Se amesteca cele doua compozitii si se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se amesteca lejer si se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit.
Crema
Branza se mixeaza pana ce capata consistenta unei creme,adaugam zaharul , mierea si mixam incontinuare.Se adauga smantana,razatura de lamaie si gelatina care am dizolvat-o intru-un pic de apa.La sfarsit adaugam si fructele din compot si turnam compozitia peste blatul racit si insiropat cu zeama de la un compot.Blatul trebuie sa ramana in tava in care s-a copt...de preferat o tava cu peretii inalti.Dupa ce crema s-a intarit se toarna pe ½ din tava glazura cu budinca care se prepara exact dupa instructiunile de pe plic numai ca in loc de lapte folosim cantitatea de suc mentionata mai sus.Pe cealalta jumatate se intind fructele si se toarna glazura tort gelee
Se tine la rece cateva ore si se portioneaza dupa preferinta