Prajitura Cu Fructe I
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Reteta Prajitura cu fructe I
Ingrediente pentru prajitura
6 oua mari, 100 g unt, 300 g zahar, 250 g faina, un virf de lingurita] sare, o lingurita praf de copt, 15 ml rom, un zahar vanilat, 3/4 kg fructe (cirese, visine, caise), 50 g pesmet, l/2 lingurita scortisoara sau un plic cu zahar vanilat.
Mod de preparare a prajiturii cu fructe 1
Fructele se pregatesc, cum s-a aratat la „Placinta din aluat fraged cu spuma de albus” si se amesteca, imediat, cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina solida si faina o tava de cea 26/40 cm. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul si se bat in continuare, pina cind se intaresc ca o zapada.
Se pun galbenusurile si untul topit, dar rece, amestecir.du-se putin cu telul, numai prin rasturnare, de 4—5 ori, apoi se adauga toata faina, impreuna cu praful de copt si sarea si se amesteca in continuare usor, cu telul, numai prin rasturnare, de jos in sus, dar nu prea mult, ca sa nu lase spuma. Compozitia se desarta in tava, se aduna repede de pe vas cu lopatica din plastic, cu care se niveleaza si deasupra ei se presara fructele, fara zahar.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzii dinainte, unde se lasa la foc mijlociu, 30—40 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, lava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform.
Prajitura se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar si se taie in bucati.