Prajitura Cu Foi Si Crema
articol scris de vio_dreams blog www.caietulcuretete.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente(pentru 50 buc)
pentru foi:
3 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1 pliculet amoniac
faina cat cuprinde
pentru crema:
1 l lapte
4 linguri amidon
4 linguri cacao
1 esenta rom
6 linguri zahar
pentru glazura:
1 ciocolata neagra
1/2 ciocolata alba
4-5 linguri smantana dulce
Mod de preparare
Se bat bine ouale cu zaharul.
Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei
Se imparte aluatul in patru si se intind trei foi subtiri .Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute
Foile vor fi tari si casante.
Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul ,zaharul(eu am pus zahar vanilat) ,romul si cacao.