Prajitura Cu Foi Si Crema De Vanilie
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru foi :
3 oua
6 linguri ulei
6 linguri zahar
1 lingurita amoniac
faina cat cuprinde
esenta de vanilie sau lamaie
Se amesteca ouale cu zaharul foarte bine ,se adauga uleiul ( putin cate putin ) si esenta apoi amoniacul si faina cernuta ( cat cuprinde ) pentru a obtine o coca consistenta .Se imparte coca in trei ,se intind pe dosul tavi unse cu ulei si tapetate cu faina .Dupa coacere se umplu cu crema de vanilie .
Crema de vanilie :
1 l lapte
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingura amidon
250 gr unt
esenta de vanilie
Se fierbe laptele ,intre timp frecam ouale cu zaharul punem faina peste oua .Jumate din laptele fiert se amesteca cu ouale faina si zaharul pana se dizolva punem si cealalta jumatate de lapte si o punem pe foc pana fierbe mestecand continuu .Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca putin dupa punem untul (taiat bucatele ) o amestecam bine de tot si umplem foitele .
Se lasa la rece cateva ore ,se pudreaza cu zahar .
Coca
Coca impartita in trei
Foaia intinsa pe fundul tavi inainte de coacere
Foaia coapta
Foile umplute cu crema de vanilie