Prajitura Cu Foi Si Crema De Lamaie
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
sursa:dana
(i-am modificat numele)
Ce am folosit:
pentru foi:
225g zahar
45g margarina
2 oua
10 linguri miere
1 lingurita bicarbonat
aprox. 600g faina
Pentru crema de lamaie:
200ml lapte
o cescuta cu gris
1 lingurita coaja de lamaie razuita fin
sucul de la o jumatate de lamaie
50 g unt
100 g zahar pudra
1 pliculet zahar vanilinat
200g gem acrisor - de caise in reteta de baza, eu am folosit gem de prune
pentru foi:
225g zahar
45g margarina
2 oua
10 linguri miere
1 lingurita bicarbonat
aprox. 600g faina
Pentru crema de lamaie:
200ml lapte
o cescuta cu gris
1 lingurita coaja de lamaie razuita fin
sucul de la o jumatate de lamaie
50 g unt
100 g zahar pudra
1 pliculet zahar vanilinat
200g gem acrisor - de caise in reteta de baza, eu am folosit gem de prune
4 linguri nuci macinate
Cum am procedat:
Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si untul pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am omogenizat coca.Se imparte coca in 3 buc. egale, care se intind pe dosul tavii unse cu ulei sau tapetata cu hartie si se coc pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.Intre timp am preparat un gris cu lapte. Cand a fost gata am adaugat aromele, apoi am lasat sa se mai raceasca. Cand era caldut spre rece am adaugat untul si sucul de lamaie si am omogenizat.Gemul l-am amestecat cu nucile razuite.
Cum am procedat:
Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si untul pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am omogenizat coca.Se imparte coca in 3 buc. egale, care se intind pe dosul tavii unse cu ulei sau tapetata cu hartie si se coc pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.Intre timp am preparat un gris cu lapte. Cand a fost gata am adaugat aromele, apoi am lasat sa se mai raceasca. Cand era caldut spre rece am adaugat untul si sucul de lamaie si am omogenizat.Gemul l-am amestecat cu nucile razuite.
Montarea:
am pus o foaie, apoi un strat de crema cu gris si lamaie, alta foaie, apoi un strat de gem cu nuci si inca o foaie deasupra.Am pus o tava deasupra si o carte mai grea si am introdus prajitura in frigider. Dupa cateva ore am scos-o, am taiat-o in doua parti pe lungime, am uns una dintre parti cu ciocolata si am asezat deasupra cealalta bucata.Am introdus din nou prajitura in frigider si am servit-o a doua zi, dupa ce am portionat-o.
am pus o foaie, apoi un strat de crema cu gris si lamaie, alta foaie, apoi un strat de gem cu nuci si inca o foaie deasupra.Am pus o tava deasupra si o carte mai grea si am introdus prajitura in frigider. Dupa cateva ore am scos-o, am taiat-o in doua parti pe lungime, am uns una dintre parti cu ciocolata si am asezat deasupra cealalta bucata.Am introdus din nou prajitura in frigider si am servit-o a doua zi, dupa ce am portionat-o.