Prăjitură Cu Foi Si Crema Cu Cacao
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Pe blogul frumos al Liviei am gasit urmatoarea reteta: Prajitura Kiss.
Mi-a placut atat de mult incat am incercat-o si eu. Cu ceva modificari.
Pentru foi am respectat intocmai indicatiile Liviei. Totusi, data viitoare voi mari putin cantitatile.
Am copt trei foi, in tava tapetata cu hartie de copt, dintr-un aluat (care curge usor, vorba Liviei) facut din 2 oua, 100 ml ulei, 100 g zahar, 200 ml lapte, 220 g faina, 2 linguri cacao, 1/2 pachet praf de copt.
La crema am folosit alte ingrediente, neavand in casa budinca de capsuni: 250 g zahar,
3 linguri faina,
3 linguri cacao,
0,5 l lapte,
200 g unt.
Am amestecat zaharul cu cacaua si faina, am turnat incet laptele, amestecand cu telul, si am pus crema la fiert, amestecand mereu, pana ce aceasta s-a ingrosat ca o budinca. Eu pun intotdeauna ceva mai putin lapte decat prevede reteta.
Crema racorita am incorporat-o lingura cu lingura in untul frecat spuma.
Am umplut foile cu crema si am turnat deasupra o glazura cu gust de cioco de la Dr. Oetker.
Foarte buna a fost!