contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Foi Moi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Prajitura cu foi moi (cu amoniac carbonic)

I. Aluatul: 400 g faina, 100 ml untdelemn sau unt, 100 g zahar, 100 ml lapte, o lingurita cu virf bicarbonat de amoniu (amoniac carbonic), un virf de lingurita sare, coaja rasa de lamiie.
Crema — exact ca pentru prajitura precedenta.

 

Mod de preparare
Intr-un castron, se freaca oui intreg cu zaharul, sarea si coaja de lamiie, se toarna treptat, untdelemnul sau untul topit (dar rece), ca la maioneza, amestecind mereu cu lingura, apoi se adauga laptele si, la urma, faina cu amoniacul. Aluatul se amesteca bine si se lasa la rece, de seara pina dimineata, sau macar 3—4 ore, acoperit cu nailon, ca sa nu prinda crusta. Se imparte, apoi, in jxei bucati egale. Fiecare bucata se intinde, pe masa, in foaie dreptunghiulara de 1 cm^grosime, japoi se asaza pe dosul unei tavi de cea 28/42 cm, pre-larat cu faina (netezita cu palma) si se intinde cu sucitorul, in continuare, ca sa^ acopere toata tava, indreptind marginile cu cutitul.

Foile se coc la fotf mijlociu, cea 20_minute. Cuptorul nu se deschide 10 minute; dupa aceea, se poate reduce putin focul, daca cuptorul rumeneste prea tare. Foile se suprapun, pe masura ce se coc. Dupa ce s-au racit, se ung cu crema, altfel dupa cea 3—4 ore, vor plesni. Prajitura se lasa pina a doua zi, la rece, ca sa se fragezeasca, apoi se pudreaza cu zahar cu vanilie si se taie in dreptunghiuri de 3/5 cm.
Prajitura se poate orna cu „glazura alba” ca si precedentele, imediat dupa ce s-a umplut cu crema si s-a presat putin cu dosul unei tavi.
II. 500 g faina, 150 g untura de porc sau margarina, 100 g zahar, 100 ml Lapte, 2 oua mari, o lingurita cu virf amoniac carbonic (10 g), coaja rasa dt lamiie.
Se pregateste la fel ca varianta I, cu aceeasi crema, sau cu creme de tort mai moi (cu unt mai putin), ca sa se fragezeasca foil


Articol recomandat de retete-prajituri.net