Prajitura Cu Foi Lica
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Ingrediente:
-foi de napolitanie
Crema pt. foi:
- 250gr unt
- 5 galbenusuri
-450 g zahar, 4 lg faina
- 100g biscuiti
- 250g nuca macinata
- zahar vanilat, 1/2 st de rom
- 100 g stafide, cocos
Mod de preparare:
Se pune pe foc 250gr de zahar si se topeste pana se face un caramel limpede.
In acelasi timp , se topeste untul, apoi se adauga galbenusurile si zaharul, vanilia, si se fierb, pana devine o budinca. Cand crema s-a ingrosat, se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati, stafidele, z. vanilat, si se lasa sa dea un clocot.
Se ia de pe foc, se adauga caramelul , si nuca de cocos si se amesteca rapid.
Se pune si un picut de es rom, daca va place. Se aseaza pe un blat de lenm foaie ,crema, foaie, etc. Se da la rece , pana a doua zi.
S e taie in straifuri , se pune glazura sau se lasa ,asa.