Prajitura Cu Foi Glazurate Cu Zahar Ars

articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am respectat întocmai reţeta lor având o tavă mai mică pentru copt foi.
Pentru preparare a foilor am folosit:
- 5 ouă
- 5 linguri de apă rece
- 100 g zahăr
- 75 g nucă măcinată
- 80 g făină
- 1/2 plic praf de copt
Am bătur bine albuşurile spumă, am adăugat apa rece, zahărul, continuînd să bat albuşurile cu mixerul la viteză maximă încă 1 minut. Am adăugat la final făina amestecată cu praful de copt şi cu nuca, amestecînd compoziţia uşor, numai prin răsturnare, cu o lingură.

- 3 gălbenuşuri
- 400 ml lapte
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 70 g făină
250 ml lapte l-am pus la fiert împreună cu zahărul


După răcire am adăugat un unt şi am mixat câteva minute, devenind o cremă spumoasă şi fină.
Din 200 g zahăr tos am am preparat un caramel pe care l-am întins fierbinte pe două foi.
Jumătate din cremă am întins-o pe prima foaie caramelizată, am acoperit cu a doua foaie, am pus restul de cremă apoi ultima foaie.

Peste prîjitură am întins albuşurile rămase de la cele trei ouă, bătute cu 150 g zahăr.
Nu vă recomand să folosiţi albuşurile pentru nota finală a prăjiturii, acestea dovedindu - se a fi aspectuoase în primele 5 - 6 ore, după care, încet, încet, parcă s-au topit.
A doua oară când voi prepara această prăjitură, fiindcă sigur o să o mai prepar - este foarte gustoasă, am să folosesc o glazură caramel sau altceva.