Prajitura Cu Foi Fragede Si Mere
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 4 foi :
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte(sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina(aprox.)
un strop de sare
Ingrediente pentru umplutura:
1 si 1/2 kg mere
1 lingurita scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.
Umplutura:
Spalam merele,le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja)si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul.Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim.
Delicioasa!
PONT: Aceleasi foi ,eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!
Pofta buna!