Prajitura Cu Foi De Napolitana 2
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Mod de preparare:
Blat:
9 albusuri se bat spuma cu putina zeama de lamaie si 1 pahar de zahar. Se adauga 1 pahar de faina, nuci rumenite in cuptor si taiate bucatele, rahat cuburi (n-am avut) sau stafide (nici). Se amesteca foarte incet si se toarna in tava "tapetata" cu hartie cerata si unsa cu unt sau ulei. Se coace la foc potrivit
Crema
9 gabenusuri + 1 pahar zahar+100 ml lapte se tin pe foc in bain marie pana se ingroasa. Se lasa la racit.
250g unt se bat spuma cu 2-3 plicuri z vanilat sau esenta de migdale sau de fistic (nu stiu cum sunt ultimele 2).
Cele 2 compozotii se amesteca, rezulta o crema cu aspect de maioneza.
Se monteaza ca in poza: foaie de napolitana, crema, pandispan alb, crema, foaie.
Se pune la presat si se taie a 2-a zi
PS sa nu credeti ca fac prajituri zilnic :) doar am pornit sa-mi adun retetele de pe unde le-am publicat in ultimii 4 ani
Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com