contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Foi De Napolitana 2

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mod de preparare:
Blat:
9 albusuri se bat spuma cu putina zeama de lamaie si 1 pahar de zahar. Se adauga 1 pahar de faina, nuci rumenite in cuptor si taiate bucatele, rahat cuburi (n-am avut) sau stafide (nici). Se amesteca foarte incet si se toarna in tava "tapetata" cu hartie cerata si unsa cu unt sau ulei. Se coace la foc potrivit
Crema
9 gabenusuri + 1 pahar zahar+100 ml lapte se tin pe foc in bain marie pana se ingroasa. Se lasa la racit.
250g unt se bat spuma cu 2-3 plicuri z vanilat sau esenta de migdale sau de fistic (nu stiu cum sunt ultimele 2).

Cele 2 compozotii se amesteca, rezulta o crema cu aspect de maioneza.


Se monteaza ca in poza: foaie de napolitana, crema, pandispan alb, crema, foaie.
Se pune la presat si se taie a 2-a zi

PS sa nu credeti ca fac prajituri zilnic :) doar am pornit sa-mi adun retetele de pe unde le-am publicat in ultimii 4 ani


Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com