contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Dulceata De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente:
Blat:
5 oua,
o cana faina,
o cana zahar,
1 pliculet praf de copt,
2 linguri cacao,
3 linguri sirop de visine,
Sirop:
dulceata de visine (borcan 400 g),
o cana apa,
Glazura:
visine din dulceata,
50 g unt,
3 linguri cacao,
50 ml sirop.
Mod de preparare:
Se pun la scurs visinele dintr-un borcan de 400 g de dulceata (de preferat o dulceata cu siropul mai moale)
Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul.
Adaugam si 3 linguri din zeama scursa din dulceata.
Cernem faina cu praful de copt si cacaua si se adauga in ploaie amestecand incontinuu.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se lasa pentru 25-30 minute in cuptor.
Se scoate si se lasa la racit.
Pentru sirop amestecam restul de dulceata de visine cu o cana de apa si se pune la fiert pentru 10 minute, apoi se lasa la racit.
Pentru glazura ametecam 50 ml din siropul facut inainte cu 50 g unt si 3 linguri de cacao.
Daca este nevoie puteti sa mai adaugati putin sirop, depinde de cacaua folosita.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in bucati potrivite dupa plac, fie dreptunghiulare, fie patrate.
Se insiropeaza, se imprastie visinele pe toata suprafata si se toarna glazura.
Pofta buna!


Articol recomandat de micky-mihaela.blogspot.com