Prăjitură Cu Dulceaţă De Caise
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
200 gr făină, 250 gr zahăr, un praf de copt, 5 ouă, 200 gr margarină sau unt, 150 gr nucă măcinată, o lămâie, dulceaţă de caise
Mod de preparare:
Într-un vas mare se pun 4 gălbenuşuri, 1 ou întreg, margarina, 100 gr zahăr
şi se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt, coaja rasă de la lămâie
şi se adaugă
peste gălbenuşuri, omogenizându-se.
Se toarnă compoziţia într-o tavă, unsă în prealabil cu puţin ulei, şi se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute.
Se bat albuşurile spumă cu restul de zahăr,
se pune nuca măcinată
şi se amestecă bine.
După ce a fost scoasă din cuptor, prăjitura din tavă
se unge deasupra cu dulceaţă de caise,
apoi se toarnă spuma de albuşuri şi se mai lasă la cuptor aproximativ 15 minute, la foc potrivit.
Se lasă la răcit, se taie felii şi se serveşte ca desert.
Poftă bună!