Prajitura Cu Dovleac
Sursa Prajitura cu dovleac
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat
- 2 cups faina
- 3/4 cup zahar
- 2 lingurite praf de copt
- un praf de sare
- 1/2 cup lapte praf
- o lingurita esenta de vanilie
- un ou
- 113 g unt, topit
Pentru crema
- 227 g branza de vaci
- 425 g piure de dovleac(obtinut de la un dovleac copt in cuptor)
- 3 oua
- o lingurita esenta de vanilie
- 113 g unt, topit
- 1 3/4 cup zahar
- o lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
Transformare cups in grame
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180C. Tapetati cu hartie de copt o tava mica de prajituri. Pentru blat amestecati primele 5 ingrediente. Adaugati apoi ouale batute cu unt topit si esenta de vanilie. Tapetati fundul tavii cu amestecul obtinut intr-un strat uniform.
2. Cu ajutorul unui mixer vertical pasati pireul de dovleac impreuna cu branza, oua, zahar, unt topit si mirodenii. Intindeti pasta obtinuta deasupra aluatului si dati la cuptor pentru o ora. Lasati-o sa se raceasca complet, taiati-o in patrate generoase si serviti-le simple sau cu un mot de frisca cu scortisoara.
comentarii