Prajitura Cu Dovleac
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
pt aluat
600gr faina
un pachet margarina
1 ou
150gr zahar
varf bicarbonat
1/2 lingurita de otet
putin lapte, cit cere aluatul.
3-4 linguri de gris
Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins.
Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.
Se framinta un aluat ce se am imparte in doua.
Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul; de dovlea, se presara iar gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.
pt pireul de dovleac
1,5 kg dovleac ras
150g zahar
scortisoara
Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor, cu zahar dupa gust , la urma am adaugat si scortisoara.Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade.
La nevoie mai adaugati zahar.
Sfat: puteti renunta la oul din aluat si va fi o reteta foarte buna de post