contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Una din prajiturile pe care le asociez mereu cu toamna este prajitura cu dovleac. INGREDIENTE: Pentru foi: 20 linguri de faina 5 linguri de zahar 1 plic praf de copt 1 ou intreg + 1 galbenus 1 pachet de margarina 3 linguri de smantana Pentru umplutura: 1,5 kg dovleac ras 250 g zahar 1 lingurita scortisoara PREPARARE: Punem dovleascul ras pe razatoarea mare cu zaharul intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin. Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti. Amestecam intr-un vas ingradientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie. Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara. Pofta buna!