Prajitura Cu Dovleac
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Una din prajiturile pe care le asociez mereu cu toamna este prajitura cu dovleac. INGREDIENTE: Pentru foi: 20 linguri de faina 5 linguri de zahar 1 plic praf de copt 1 ou intreg + 1 galbenus 1 pachet de margarina 3 linguri de smantana Pentru umplutura: 1,5 kg dovleac ras 250 g zahar 1 lingurita scortisoara PREPARARE: Punem dovleascul ras pe razatoarea mare cu zaharul intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin. Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti. Amestecam intr-un vas ingradientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie. Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara. Pofta buna!