Prajitura Cu Dovleac
Sursa PRAJITURA CU DOVLEAC
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
250 g dovleac crud
150 g miez de nuca pisat
scortisoara dupa gust
80 ml ulei
250 g faina
150 g zahar pudra
o lingurita bicarbonat de sodiu stins in otet de mere sau zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine uleiul ,zaharul si faina.Se adauga nuca si dovleacul ras pe razatoarea mare, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, coaja rasa de lamaie, scortisoara dupa gust si se framanta foarte bine compozitia obtinuta.
Se aseaza compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ,se uniformizeaza si se introduce la cuptor la foc potrivit.Pentru a vedea daca prajitura este coapta se incearca cu o scobitoare.Daca scobitoarea este curata,prajitura este coapta.
Se pudreaza cu zahar pudra si se taie rece dupa preferinta.
Este o prajitura rapida si foarte gustoasa.
Este o prajitura rapida si foarte gustoasa.