Prajitura Cu Dovleac, Rodie Si Cocos
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajitura cu dovleac, rodie si cocos
Ingrediente
Crema
- 500 g dovleac (fara coaja si seminte) (crud, fin ras)
- 200 g caju crud (inmuiat in apa rece minim 4 ore)
- 4 lg unt de cocos (incalzit usor deasupra unui vas cu apa calda pana devine lichid)
- 4-5 lg sirop de artar (sau miere )
- 5-6 lg lapte de cocos (partea mai cremoasa de la suprafata laptelui de cocos)
- 2 lgt scortisoara macinata
- 1/2 lgt ienibahar macinat
- 1/2 lgt nucsoara proaspat macinata
- 1 lgt esenta de vanilie
- 50 g fulgi cocos
Blat
- 225 g migdale crude (macinate)
- 40 g fulgi cocos
- 4-5 lg miere
Mod de preparare
Pregatim o tava cu dimensiunea de 18-20 cm. | |
Blat: amestecam bine toate ingredientele, apoi le presam in tava. | |
Crema: scurgem caju-ul si il spalam cu apa rece. Amestecam bine toate ingredientele intr-un blender cu putere mare, pana obtinem o textura de mousse. Turnam crema peste blat, presam usor, apoi punem prajitura la congelator minim 2 ore. | |
Scoatem prajitura din congelator cu 20 de minute inaintea servirii. O decoram cu rodie si cocos. O pastram la frigider. Pofta buna! |
©2014 Delicioasa. All Rights Reserved.
.