Prajitura Cu Crema Mascarpone
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente foi:
300 g faina;
80 g unt;
4 linguri zahar;
4 linguri lapte;
1 ou;
1 lingurita amoniac;
sare;
vanilie
1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat.
2. Se imparte aluatul in 2-3 parti si se intind 2-3 foi, care se coc pe rand, in tava, la cuptor.
Ingrediente crema:
- 500 g. branza mascarpone sau branza ricotta
- 500 g. branza dulce de vaci
- 200 g. zahar
- 100 ml frisca
- 150 g. fulgi de ciocolata
Amestecati branza mascarpone cu branza de vaci, zaharul, frisca batuta si la final adaugati fulgii de ciocolata.
La final glazurati prajitura cu ciocolata topita.