Prajitura Cu Crema Mascarpone Si Ciocolata Alba
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Crema acestei prajituri este foarte rafinata. Pe noi ne-a dat gata imediat si am devorat prajiturica.
Ce it trebuie (poza 1):
Pt blat:
- 6 oua
- 150 gr. de zahar
- 8 linguri faina
- 40 ml ulei
- 30 ml apa
Pt crema:
- 250 gr. mascarpone
- 250 gr. ciocolata alba
Pt glazura :
150 gr. ciocolata
100 ml. frisca lichida
20 gr. de unt
Pt ornat:
100 gr ciocolata alba razuita
Plan de lucru:
- preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri (poza 2). Frecam galbenusurile cu uleiul (poza 3). Batem albusurile spuma turnand cate putina apa. Spre final presaram zaharul si mixam pana spuma de albusuri se tine pe tel (poza 4). Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o lingura de lemn (poza 5). Presaram si faina si omogenizam (poza 6).
- Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (poza 7) si lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii (poza 8 )
-taiem blatul racit pe jumatate.(poza 9)
-preparam crema. Topim ciocolata pe baie pe apa , apoi mixam cu crema mascarpone (pozele 10 si 11). Lasam crema obtinuta circa 10 minute la frigider.
- Asezam crema intre cele 2 jumatati de blat de prajitura (poza 12)
- Facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de apa apoi adaugam frisca lichida, mai lasam putin pe foc FARA sa fiarba. Apoi turnam peste prajitura (poza 13) si lasam la rece.
- Presaram ciocolata alba razuita (poza 14)
- Pofta buna! (poza 15)
Timp de preparare: 50 minute (fara timpul in care sta la frigider)
Pret: 38 lei
Filed under: C2. Prajituri