Prajitura Cu Crema Mascarpone Si Caise
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 5 linguri lapte
- 3 linguri ulei
- 150 g faina(~10 linguri)
- 30 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 250 g mascarpone
- 300 ml frisca
- 2 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 15 g gelatina
- caise din compot
- 100 gr. ciocolata alba
- 50 gr. frisca lichida
Pentru crema:
Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa.Cele 2 galbenuse se amesteca cu zaharul,vanilia si le punem pe foc mic pentru citeva minute mestecind intruna.Se dau deoparte de pe foc,iar dupa 10 minute adaugam gelatina in crema de galbenuse.Se bate frisca cu mixerul,adaugam brinza mascarpone si crema de galbenuse.La final se adauga caisele taiate.
Se pune o foaie de blat,crema,foaie de blat ,iar deasupra punem ciocolata topita cu frisca.Se da prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora dupa care se poate servi.POFTA BUNA!