PrĂjiturĂ Cu CremĂ Ganache
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Crema acestei prăjituri este foarte rafinată. Pe noi ne-a dat gata imediat și am devorat prăjiturica.
Ce îţi trebuie :
Pt blat (poza 1):
- 6 ouă
- 200 gr. de zahăr
- 8 linguri făină
- 40 ml ulei
- 30 ml apă
- 3 linguri de cacao.
Pt cremă (poza 2):
- 290 ml. frișcă
- 200 gr. ciocolată
Pt glazură (poza 19):
160 gr. ciocolată
110 ml. frișcă lichidă
20 gr. de unt
Plan de lucru:
- facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri (poza 3)
- batem albușurile spumă și presărăm zahărul (poza 4), mixăm gălbenușurile (poza 5). Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și încorporăm cu o lingură de lemn (pozele 6 și 7). Presaram cele 3 linguri de cacao și omogenizăm (poza 8 ) .Turnăm compoziția într-o formă tapetă cu hârtie de copt (poza 9) și băgăm la cuptor pentru aproximativ 25 de minute (poza 10)
- după aceea, preparăm crema. Topim ciocolata împreună cu frișca (poza 12) până devine ca în poza 13. Aceasta trebuie să stea la rece cel puțin 3-4 ore. Eu am lăsat peste noapte la frigider. Apoi mixăm (poza 14) până obținem o cremă spumoasă (poza 15).
Tăiem blatul în două, însiropăm (poza 16) (pt sirop am folosit 2 pliculețe cafea 3 în 1, dar se poate face din apă cu zahăr). Adăugăm crema peste blat (poza 17), apoi punem cea de-a doua jumătate de blat pe care îl însiropăm (poza 18).
Facem glazura (poza 19). Topim ciocolata împreuna cu untul pe baie de apă (poza 20), apoi adăugăm frișca lichidă, mai lăsăm puțin pe foc fără să fiarbă (poza 21). Turnăm glazura peste prajitură, dăm la rece pentru câteva ore, apoi mâncăm (poza 22). Poftă bună!
Timp de preparare: 50 minute (fară timpul în care stă la frigider)
Preţ: 20 lei
Filed under: C2. Prajituri