contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Crema Din Lapte De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

prajitura cu crema din lapte de cocos 17

O cremă rafinată şi albă ca zăpada
Pe-un blat pufos ce se topeşte-n gură…
Este deliciu şi este răsfăţ
Această minunată prăjitură.

Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
- 3 oua
- 110gr faina
- 100 gr zahar
- 30 ml ulei
- 1 plic praf de copt

Pentru crema  (poza 8):
-1 cutie lapte de cocos (400 ml)
- 300 ml frisca
- 200 gr crema de branza (sau branza dulce)
- 4 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 2 plicuri gelatina (20 gr)

Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (spre final adaugam jumatate din cantitatea de zahar) pana obtinem o spuma teapana (poza 2).
- Mixam galbenusurile cu restul de zahar (poza 3), le pana se dubleaza volumul.
- Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri (poza 4) si omogenizam cu o spatula; turnam apoi treptat uleiul si amestecam usor (poza 5 ). Adaugam amestecul de faina cu praful de copt si amestecam cu aceeasi spatula. Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma de copt (diametru 26 cm) tapetata cu hartie de copt (poza 6 ). Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii. (poza 7)
- Pregatim crema (poza 8 ). Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa pentru 10 minute. Punem laptele de cocos pe foc si lasam pana se incalzeste bine (fara a fierbe), apoi adaugam gelatina si amestecam sa se dizolve cristalele (poza 9). Atentie!! Laptele nu trebuie sa fiarba pentru ca altfel gelatina isi pierde proprietatile!
- Separat, intr-un bol, preparam frisca (poza 10). Mixam branza cu zaharul pana obtinem o crema (pozele 11 si 12). Adaugam laptele peste crema de branza (poza 13). Apoi, acest amestec il incorporam in frisca (poza 14). Am obtinut crema pe care o turnam peste blatul pus inapoi in forma de copt cu pereti detasabili (de data aceasta fara hartia de copt).(poza 15)
- Presaram nuca de cocos, apoi lasam la racit pentru cel putin 4 ore (de preferat peste noapte).
- Pofta buna! (pozele 16 si 17).

Timp de preparare: 90 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 30 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

prajitura cu crema din lapte de cocos 1 prajitura cu crema din lapte de cocos 2 prajitura cu crema din lapte de cocos 3 prajitura cu crema din lapte de cocos 4 prajitura cu crema din lapte de cocos 5 prajitura cu crema din lapte de cocos 6 prajitura cu crema din lapte de cocos 7 prajitura cu crema din lapte de cocos 8 prajitura cu crema din lapte de cocos 9 prajitura cu crema din lapte de cocos 10 prajitura cu crema din lapte de cocos 11 prajitura cu crema din lapte de cocos 12 prajitura cu crema din lapte de cocos 13 prajitura cu crema din lapte de cocos 14 prajitura cu crema din lapte de cocos 15 prajitura cu crema din lapte de cocos 16 prajitura cu crema din lapte de cocos 17
Filed under: C2. Prajituri