Prajitura Cu Crema Din Lapte De Cocos
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O cremă rafinată şi albă ca zăpada
Pe-un blat pufos ce se topeşte-n gură…
Este deliciu şi este răsfăţ
Această minunată prăjitură.
Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
- 3 oua
- 110gr faina
- 100 gr zahar
- 30 ml ulei
- 1 plic praf de copt
Pentru crema (poza 8):
-1 cutie lapte de cocos (400 ml)
- 300 ml frisca
- 200 gr crema de branza (sau branza dulce)
- 4 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 2 plicuri gelatina (20 gr)
Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (spre final adaugam jumatate din cantitatea de zahar) pana obtinem o spuma teapana (poza 2).
- Mixam galbenusurile cu restul de zahar (poza 3), le pana se dubleaza volumul.
- Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri (poza 4) si omogenizam cu o spatula; turnam apoi treptat uleiul si amestecam usor (poza 5 ). Adaugam amestecul de faina cu praful de copt si amestecam cu aceeasi spatula. Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma de copt (diametru 26 cm) tapetata cu hartie de copt (poza 6 ). Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii. (poza 7)
- Pregatim crema (poza 8 ). Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa pentru 10 minute. Punem laptele de cocos pe foc si lasam pana se incalzeste bine (fara a fierbe), apoi adaugam gelatina si amestecam sa se dizolve cristalele (poza 9). Atentie!! Laptele nu trebuie sa fiarba pentru ca altfel gelatina isi pierde proprietatile!
- Separat, intr-un bol, preparam frisca (poza 10). Mixam branza cu zaharul pana obtinem o crema (pozele 11 si 12). Adaugam laptele peste crema de branza (poza 13). Apoi, acest amestec il incorporam in frisca (poza 14). Am obtinut crema pe care o turnam peste blatul pus inapoi in forma de copt cu pereti detasabili (de data aceasta fara hartia de copt).(poza 15)
- Presaram nuca de cocos, apoi lasam la racit pentru cel putin 4 ore (de preferat peste noapte).
- Pofta buna! (pozele 16 si 17).
Timp de preparare: 90 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 30 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri