Prajitura Cu Crema De Portocale
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 30 g cacao
- 60 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt Dr. Otker
Ingrediente pentru cremă:
- 2 plicuri praf pentru budincă cu aromă de frişcă
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- zeama de la o portocală
- zeama de la 1/2 lămâie
Ingrediente pentru sirop:
- 300 ml apă
- 150 g zahăr
- esenţă de rom
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate spuma în continuare până se întăreşte. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul,
Compoziţia se pune în tava tapetată cu ulei şi făină şi se dă la cuptor 20 minute, la foc mijlociu.
Pentru cremă se pune laptele într-o crăticioară pe foc, se adaugă zahărul ; praful de budincă se amestecă cu câteva linguri de lapte rece şi se toarnă peste laptele care este pe punctul de fierbere.
Se amestecă continuu pentru a nu se face cocoloaşe, se adaugă zeama de portocale şi cea de lămâie. Se ia de pe foc şi se pune la rece.