contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Crema De Portocale Si Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In perioada sarbatorilor de iarna cautam sa pregatim dulciuri speciale, in combinatii noi, pentru un Craciun cu aroma speciala de portocale!:)
Aceste prajiturele lipicioase si aromate sunt atat de bune,incat toata lumea va vrea cate una.
Am folosit atat sucul de la portocale si lamaie cat si coaja,nu doar pentru ca dau o aroma placuta dulciurilor,ci si pentru ca aduc beneficii sanatatii noastre.Coaja de lamaie ajuta la scaderea colesterolului,sustine vasele de sange si normalizeaza presiunea arteriala.
Ca sa obtinem beneficii maxime trebuie sa alegem fructe cu coaja necerata sau putem indeparta ceara de pe fructe daca le punem intr-o cratita cu apa rece in care adaugam 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu si le frecam usor. Ajuta foarte bine la indepartarea impuritatilor care ar ramane dupa spalarea numai cu apa de la robinet.




Ingrediente pentru aluat:
250 g de faina
180 g de unt rece,taiat in cubulete
85 g zahar pudra
Ingrediente pentru crema:
2 portocale
1 lamaie mare
5 oua
350 g zahar
50 g faina
1 lingura rasa de amidon
Mod de preparare aluat:
Incingem cuptorul la 180 de grade.
Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu dimensiunile 23x33cm.
Amestecam faina,zaharul si untul,folosind un robot de bucatarie sau mixerul.
Mixam pana se formeaza un aluat sfaramicios .Se rastoarna direct in tava pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri,presand usor.
Dam aluatul la cuptor pentru 20 de minute.
Mod de preparare crema:
Radem coaja de la portocale si lamaie,apoi le stoarcem de zeama.Avem nevoie de 150 ml suc.
Batem ouale cu zaharul cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul.Adaugam coaja rasa de la citrice(dupa gust) si amestecam putin pana la omogenizare.Punem faina si amidonul,mixam din noua pana se incorporeaza.Turnam crema peste aluat si mai dam la cuptor inca 20 de minute pana se inchega complet.
Lasam prajitura la racit in tava,apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat,se taie si se serveste.
Vai,vai,vai cat este de aromata si de cleioasa.:)) Se prepara atat de usor...
Putem sa le pregatim cu cateva zile in avans.Le pastram acoperite cu folie.Este la fel de gustoasa si dupa 3 zile.
Simtiti spiritul Craciunului ?:)
Pofta buna!