Prajitura Cu Crema De Ness Si Frisca ( Boema )
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajituriti ca merita,este o bunatate aromata,insiropata si fina.
Reteta am preluat-o de pe Bucataras .
Multumesc , Draga !
Ingrediente pentru blat cacao :
5 oua mari
3 linguri de cacao
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
3 linguri de lapte sau apa
Ingrediente pentru crema fina de ness :
1 ou
8 linguri de zahar
100 g unt sau margarina
3 linguri pline cu ness
500 g frisca
Pentru ornat :
200 g frisca
ciocolata neagra, rasa
Ingrediente pentru sirop :
100 ml apa
2 linguri de zahar
1 lingurita de cappuccino (optional)
Mod de preparare blat :
Separam albusurile de galbenusuri.
Amestecam cacaua cu faina si le cernem intr-un castron.
Albusurile le mixam bine cu un strop de sare pana devin tari.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea fina, fara granule de zahar.Turnam cele 3 linguri de lapte sau apa,mixam la viteza mica. Dam la o parte mixerul. Adaugam galbenusurile si le incorporam in bezea amestecand usor cu o paleta, sa nu scoatem aerul din albusuri. Presaram si faina amestecata cu cacaua . Amestecam .
Rasturnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 22/30 cm) si dam la cuptor preincalzit,foc mediu,pana trece testul scobitorii.
Mod de preparare crema fina de ness :
Intr-o craticioara ,pe foc mic, punem oul ,zaharul,ness-ul si untul.Amestecam cu un tel pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba . Dam la o parte de pe foc,lasam sa se raceasca bine.
Adaugam crema de ness peste frisca batuta tare si mai mixam putin pana se incorporeaza. Rezulta o crema destul de omogena.
Mod de preparare sirop :
Caramelizam zaharul ,turnam apa ,cu grija ,ca stropeste ; lasam pe foc mic pana se dizolva zaharul.Dam la o parte de pe foc si turnam lingurita de cappuccino.O amestecam si lasam sa se raceasca.
Asezam blatul pe o tava si il insiropam . Turnam crema de ness peste blatul insiropat si o nivelam .
Peste aceasta crema intindem si un strat de frisca .
Presaram ciocolata rasa si dam prajitura la rece.
Pofta buna !