Prajitura Cu Crema De Mandarine Si Portocale
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura aromata si fructata pe care am preparat-o de Craciun.
Un blat de vanilie cu ciocolata si crema de mandarine si portocale, putina frisca si glazura de portocale.
Ingrediente pentru blat:
4 oua,
200g zahar pudra,
2 plicuri de zahar vanilat,
100ml ulei,
100ml lapte,
400g faina,
1 plic praf de copt,
100g ciocolata amaruie,
sucul de la 3-4 portocale mici.
Ingrediente pentru crema:
300g portocale/mandarine(2 conserve de 150g),
30g amidon,
80g zahar pudra,
1 lingura esenta de portocala,
2 oua,
200ml frisca lichida,
1 plic intaritor de frisca.
Glazura:
200g zahar pudra,
3-4 linguri de suc de portocale proaspat stors,
o lingura coaja de portocala.
Mod de preparare:
Blatul:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt.
Se rade ciocolata si se adauga in aluat
amestecand usor, de jos in sus. Se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 50 de minute.
Crema:
Am avut doua compoturi mici de portocale cu mandarine, cumparate de la Kaufland, gata curatate si fara pielite. Daca folositi portocale, trebuie sa le curatati de pielita.
Cu mixerul vertical am zdrobit portocalele si mandarinele,
dupa ce le-am scurs din sirop, am adaugat ouale, apoi amidonul si zaharul pudra si am omogenizat.
Amestecul obtinut se tine pe foc amestecand continuu,
pana se ingroasa. Se lasa la racit. Se adauga esenta de portocala si se amesteca bine.
Se acopera cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta.
Am mai folosit aceasta crema la Tortul choux-a-la -creme cu crema de portocale si cafea.
Glazura:
Zaharul pudra se amesteca usor cu sucul de portocala proaspat stors pana se incorporeaza tot si capata o consistenta destul de fluida. Se adauga si coaja rasa de portocala in compozitie.
Asamblare:
Blatul racit il taiem in doua. Incalzim usor sucul de portocale proaspat stors si insiropam primul blat.
Apoi, peste el, turnam crema de mandarine si portocale, nivelam si acoperim cu al doilea blat, pe care il insiropam.
Frisca o mixam pana se intareste, adaugam si intaritorul de frisca si acoperim cel de-al doilea blat, peste care turnam glazura de portocale.
Dam la rece si servim peste trei ore.