Prajitura Cu Crema De Lamaie
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea ureaza LA MULTI ANI tuturor Andreilor si Andreelor, oferindu-le o felie din aceasta prajitura dulce-racoritoare.
Ce iti trebuie (poza 1):
Pentru aluat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- zahar vanilat
Pentru crema de lamaie (poza 7)
- 2 oua
- 200 ml suc de lamaie
- 1 lingura amidon
- 200 gr unt (topit)
- 1 cutie lapte condensat (397 gr DeLatte)
- 1 pliculet gelatina
Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma (poza 2). Frecam galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat (poza 3)
- Incorporam cu o spatula de silicon galbenusurile peste albusuri. (poza 4) Treptat adaugam si faina (poza 5). Punem compozitia intr-o forma unsa cu unt (diametrul 26 cm) (poza 6) Lasam la cuptor pentru circa 30 minute pana trece testul scobitorii (poza 13).
- Pregatim ingredientele pentru crema (poza 7). Lasam gelatina la inmuiat 10 minute in 100 ml apa rece (poza 8 ).
- Intre timp topim untul (poza 9), apoi punem vasul cu untul topit pe baie de apa si adaugam ouale (poza 10 ). Amestecand cu telul, adaugam sucul de lamaie, laptele condesat si amidonul (poza 11). Lasam pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pana se formeaza crema (poza 12).
- Asezam crema peste blat. Lasam la racit circa 3-4 ore, apoi ornam cum dorim (poza 14). Pofta buna (poza 15).
-Am mai oprim ceva crema si am pus in forme, am lasat la racit apoi am servit cu sos de ciocolata (poza 16)
Timp de preparare: 50 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 16 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri