PrĂjiturĂ Cu CremĂ De LĂmÂie

articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blatul de cacao este umed şi pufos iar crema de lămâie densă, dulce - acrişoară.
Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 30 g cacao
- 60 ml ulei
Ingrediente pentru cremă:
- 100 g zahăr
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 50 g făină
- 50 g amidon alimentar
- 500 ml lapte
- zeama de la 2 lămâi
- coaja rasă de lămâie
Ingrediente pentru sirop şi decor:
- 200 ml apă
- 200 g zahăr
- esenţă de rom
- 1 limettă
Pentru prepararea blatului se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul treptat; când spuma este tare se vor adăuga pe rând gălbenuşurile, apoi uleiul şi la urmă cacacoa amestecată cu făina, lingură cu lingură.



Separat se freacă spumă 200 g unt cu zahăr pudră, se adaugă zeama si coaja de lămâie.
Se amesteca apoi cu compozitia de lapte racita.

Se taie prajitură în cuburi şi peste fiecare cub se pune câte o felie de limettă glazurată.