Prajitura Cu Crema De Ciocolata
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente * Blat: * 6 oua * 150 g zahar * 250 faina * 3 linguri iaurt * 2 linguri miere * 50 g unt * 1 praf de copt * crema: * 4 galbenusuri * 300 g zahar pudra * 250 g unt * rom * 1 plic ciocolata calda * 4 linguri cacao * sirop: * 1 cana apa * 50 g zahar * 2 linguri miere * rom * 100 ml frisca Mod de preparare 1. Blatul:ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga mierea, untul topit, iaurtul si si omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace pana se rimeneste si trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit. Se taie in doua parti si se insiropeaza foarte putin cu sirop. Acesta e rezultatul faptului ca am pus miere in blat: 2. Crema:Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pun intr-un vas la bain marie si se amesteca cateva min pana se ingroase.Se lasa la racit. 3. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma,se adauga cacaua,plicul de ciocolata si romul,iar la sfarsit crema de oua racita. 4. Crema se intinde pe blatul insiropat, se acopera cu celalalt blat insiropat si se da la frigider pana se intareste crema.Se acopera cu frisca batuta si se orneaza cu franjuri de ciocolata sau cacao |