contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Crema De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



DSCN5357.JPG

Ingrediente
* Blat:

* 6 oua
* 150 g zahar
* 250 faina
* 3 linguri iaurt
* 2 linguri miere
* 50 g unt
* 1 praf de copt
* crema:

* 4 galbenusuri
* 300 g zahar pudra
* 250 g unt
* rom
* 1 plic ciocolata calda
* 4 linguri cacao
* sirop:
* 1 cana apa
* 50 g zahar
* 2 linguri miere
* rom
* 100 ml frisca
Mod de preparare
1. Blatul:
ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga mierea,
DSCN5225.JPG

untul topit,
DSCN5226.JPG

iaurtul
DSCN5229.JPG

si si omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
DSCN5235.JPG

si se coace pana se rimeneste si trece testul scobitorii.
Se scoate din tava si se lasa la racit.
DSCN5238.JPG

Se taie in doua parti si se insiropeaza foarte putin cu sirop.
DSCN5246.JPG

Acesta e rezultatul faptului ca am pus miere in blat:
DSCN5247.JPG

2. Crema:Galbenusurile se freaca cu zaharul
DSCN5241.JPG

apoi se pun intr-un vas la bain marie si se amesteca cateva min pana se ingroase.Se lasa la racit.
3. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma,se adauga cacaua,plicul de ciocolata si romul,iar la sfarsit crema de oua racita.
DSCN5245.JPG

4. Crema se intinde pe blatul insiropat,
DSCN5248.JPG

se acopera cu celalalt blat insiropat si se da la frigider pana se intareste crema.Se acopera cu frisca batuta si se orneaza cu franjuri de ciocolata sau cacao
DSCN5365.JPG


DSCN5427.JPG



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com