Prajitura Cu Crema De Caise
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Izvorul de inspiratie l-am gasit aici:
”Antzu's stuff -Prajitura cu caise”
INGREDIENTE BLAT:
- 150g unt
- 1 ou
- 100g zahar pudra
- 200g smintina lichida/iaurt
- 15g praf copt
- 1 priza sare
- 1 priza scortisoara
- coaja de la 1/2 lamiie
- 500g faina alba griu
MOD PREPARARE BLAT:
Untul se mixeaza bine cu zharul, oul, priza de sare, scortisoara si coaja de lamie.
In continuare se adaoga smintina sau iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic nici prea moale nici prea ater.
Eventual se mai adaoga ceva faina sau lapte.In functie de calitatea si proprietetile ingredientelor.
Alutul se pune intr-un loc racoros sa odihneasca.pina ce crema peajituraii se raceste.
INGREDIENTE CREMA:
- 1 kg caise fara simburi
- 150-200g zahar(in functie de calitatea caiselor si dorinte)
- 1 pac praf de budinca de caise(se poate folosi si budinca cu gust de vanilie,smintina, piersici)
- 50 g gries
MOD PREPARARE:
Caisele se spala si li-se scot simburii, dupa care se mixeaza pina devin preccum un piure, impreuna cu zaharul budinca si grisul.
Totul se pune pe foc potrivit si amestecind mereu se lasa sa fiarba pina se ingroasa.se lasa deoparte sa se racesca bine.
Aluatul se imparte in doua parti egale.
Din fecare parte se intind doua foi de prajitura intr-e doua folii de nailon sau hitie/folie pt. copt.
Cu ajutorul foliei se aseaza prima foaie in tava si se introduce la copt ca. 10-15 min (pina cind marginile aluatului au primit usor culoare) la 180°C.
Intr-e timp se intinde a doua parte de aluat.
Peste primul aluat care l-am copt putin se pune si se niveleaza egal crema de caise, iar peste crema se aseaza a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita din loc in loc.
Totul se introduce dinou in cuptorul preincins la 180°C. pentru ca 30 min.