Prajitura Cu Crema De Brinza, Frisca Si Fructe
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
INGREDIENTE BLAT:
- 5 oua
- 5ls apa calda
- 1 pac. zahar vaniliat
- 250g zahar
- 250g faina
- 1 pac. praf copt
- zahar/esenta de vanilie
- 1 lamiie-coaja
MOD PREPARARE BLAT:
Ouale se separa.Galbenusul se mixeaza cu 150g zahar, se adaoga apa, vanilia, coaja rasa de lamiie , faia si albusul de ou batut spuma cu restul de zahar.
Astfel aluatul preparat se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa si bine infainata.Totul se coace la 180°C ca . 25-30 min.
Dupa copats e scoate pe gratarulde bucatarie la racit.
Intr-e timp se prepara crema .
INGREDIENTE CREMA:
Aici trebuie sa specific ca, daca se doreste se poate prepara prajitura clasic, numai cu brinza si frisca, sau cu diferite fructe, proaspete, din compot sau congelate.
- 500g brinza proaspata de vaci
- 600ml smintina lichida pentru frisca foarte rece
- 125g zahar
- 1 pac zahar vaniliat
- 250 ml suc/nectar sau cum am facut eu caise/fructe congelate facute pireu
- 12 foi de gelatina
INGREDIENTE JELEU:
- 2 pac de feleu pentru tort de fructe clar sau rosu daca fructele folosite sint rosii.
- 375 mil suc de fructe
- 125ml apa
sau –500ml sirop amestecat cu apa
MOD PREPARARE CREMA:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece ca 5 min.
Brinza se mixeaza cu zaharul, zaharul vaniliat si 200ml din suc/nectar sau pireul de fructe.
Ca. 50ml din sucul/nectarul sau pieul de fructe se incalzeste si in el se dizolva gelatina inmuiata si stoarsa bine.
Aceasta se adaoga la amestecul de brinza , se mixeaza bine si se pune la frigider.
Smintina pentru frisca se bate bine pina ce a devenit frisca si se adaoga la crema de brinza,dar doar atunci cind observam ca aceasta a inceput sa se gelatineze.Astfel amestecul de brinza si frisca bine incorporate una cu alta se pun dinou la frigider .
Blatul de prajitura se taie in doua pe orizontal.
Blatul de jos daca dorim il putem unge cu marmelada putin incalzita , de recomandat din fructele folosite la crema.
Recomad ca blaturile inainte sa fie umplute cu crema sa se insiropeze putin.Astfel blatul prajiturii nu este f. uscat.
Intr-e blaturi se intinde 2/3 din crema, iar 1/3 din rema se intinde deasupra prajiturii, peste care turnam jeleul.
(eu am trasat ceva dungi de marmelada putin incalzita peste crema de deasupra.vzi foto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jeleul se prepara cum scrie pe pachet si se pune lingura cu lingura desupra prajiturii.
Prajitura se pune la rece cel putin 2-3 ore.Eu am lasat-o peste noapte.
Spor la preparat si savurat!