Prajitura Cu Crema De Branza
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este o prajitura inspirata din Edith`s blog si cu influente din caietul de retete de la mama. O prajitura rapid de preparat si chiar recomandata pentru perioada sarbatorilor pentru ca este o prajitura “light”.
Ce iti trebuie
Pt blat (poza 1):
- 6 ouă
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri de cacao.
Pt crema:
- 600 gr branza Philadelphia
- 200 gr unt
-150 gr zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
- esenta de vanilie
Pt glazura (pozele 14, 15):
-500 ml suc de portocale
- 1 plic budinca de vanilie (Dr. Oetker)
- 3 linguri de zahar
Plan de lucru:
- facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri (poza 2)
- batem albusurile spuma si presaram zaharul (poza 4), mixam galbenusurile cu uleiul turnat treptat(poza 5). Adaugam treptat faina care a fost amestecata cu cacao si cu praful de copt (poza 5). Mixam la viteza mica (poza 6). Adaugam albusurile spuma si incorporam cu o lingura de lemn (poza 7).Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (poza 8 ) și bagam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute (poza 9)
- preparam crema. Mixam untul adus la temperatura camerei cu zaharul pudra (poza 10) apoi adaugam crema de branza (poza11) si mixam pana obtinem crema (pozele 12 si 13) .
Facem glazura . Punem praful de budinca intr-un bol de plastic si adaugam zaharul (pozele 14, 15), adaugam 3-4 liguri de suc de portocala peste budinca si amestecam (poza16). Intre timp punem pe foc restul de suc de portocale ( poza 17 ). Cand acesta fierbe, se adauga compozitia de budinca si amestecam continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa (poza18).
Peste blat adaugam crema de branza (poza19) si apoi glazura de portocale (poza 20). Lasam sa se racesca apoi servim (poza21).
Pofta buna!
Timp de preparare: 50 minute (fara timpul in care sta la frigider)
Preţ: 35 lei (in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri