Prajitura Cu Crema De Branza
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aluat:
1 ou
150 g margarina
2 linguri smantana
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
~500 g faina
Crema de branza:
500 g pranza proaspata
150 g zahar
1 lingura faina
2 linguri gris
2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Aluat:
Oul se mixeaza cu zaharul pana se topeste.
Se adauga margarina moale si se continua mixarea,apoi se incorporeaza si smantana.
Praful de copt se stinge in o lingurita otet si se pune peste amesteca.
Se lasa mixerul deoparte si se ia o lingura;incorporam treptat faina si framantam un aluat neted.
Se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste crema.
Crema de branza:
Branza se amesteca cu zaharul,galbenusurile,faina si grisul.
Se obtine o crema mai mult sau mai putin lichida.
O tava(30x20) se unge cu ulei si se aseaza hartia de copt.Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind 2 foi de marimea tavei.
In tava se aseaza prima foaie,crema si ultima foaie.
Tava se lasa la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la foc mediu-mic!partea de sus trebuie sa fie aurie.
Tava se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Cand este complet racita se porportioneaza prajitura si se pudreaza cu zahar.