Prajitura Cu Crema De Branza
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca sunt fan ciocolata, si pentru ca aceasta prajitura imbina ciocolata cu crema fina de branza am hotarat sa pregatesc acesta prajitura pentru week-endul asta. Ca ingrediente am folosit:
150 g unt
250 g biscuiti cu cacao
700 g crema de branza grasa
175 g zahar fin
4 oua
coaja si zeama unei lamai
1 ciocolata(fara 2 patratele pe care le-am papat)
85 g zahar fin
4 linguri miere
2 lingurite de lapte
2 linguri unt
1 pliculet zahar vanilinat
2 pumni nuci
Pentru baza prajiturii am topit 150 g unt si am adaugat biscuitii zdrobiti. Am pus totul intr-o tava rotunda cu inel detasabil si am presat cu o lingura pentru a se distribui uniform.
Am amestecat branza cu 175 g zahar, ouale, coaja si zeama de lamaie si ciocolata topita pana am obtinut o pasta fina pe care am intins-o peste blatul de biscuiti. Am pus la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
Intre timp am pus intr-o cratita 85 g zahar, mierea, laptele, untul si zaharul vanilinat, am pus pe foc mic pana s-au topit toate ingredientele, am adaugat putina cacao si nucile zdrobite si dupa cele 15 minute am turnat totul peste prajitura si am mai bagat la cuptor pentru 25 de minute.
Am servit prajitura rece.