Prăjitură Cu Cremă Cu Aromă De Migdale
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru Sf. Arhangheli Mihail și Gavril , când serbăm ziua de nume mai mulți membri dim familie, am făcut aceste prăjiturele delicioase!
Ai nevoie de:
Pentru blat:
8 ouă
12 linguri zahăr
10 linguri făină
2 linguri cu vârf cu cacao
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă:
budincă de vanilie preparată dintr-un plic de praf după instrucțiunile de pe plic
500 ml smântână dulce de frișcă
esență de migdale
Pentru glazură:
100 g ciocolată amăruie
50 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Blatul: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare cu sarea și zahărul pus treptat.Se adaugă gălbenușurile , cacaua și făina cernută cu praful de copt. Se amestecă ușor cu o lingură de jos în sus.
Compoziția se pune în tava tapetată și se coace la foc mediu. Este gata atunci când scobitoarea introdusă în mijlocul blatului iese curată.
Blatul se răcește apoi se taie în trei foi.
Crema: Budinca preparată se amestecă energic cu telul sau mixerul , punând treptat smântâna.
La final se pune esența de migdale.
Se asamblează prăjitura. Deasupra se întinde ciocolata topită cu smântâna.
Se ornează după preferință.