Prajitura Cu Crema Caramel Si Glazura De Cacao
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor,eu iubesc caramelul in orice desert ,asa ca m-am gandit sa fac o prajitura cu multa crema caramel, blat umed ,bine insiropat :) si glazura lipicioasa de cacao.
A iesit o bunatate !
Ingrediente pentru un blat moale si umed :
4 oua
4 linguri de cacao
200 g margarina/unt
180 g faina
200 g zahar
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
Mod de preparare :
Ouale intregi le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Cacaua cernuta o amestecam bine cu margarina foarte moale, si o turnam incet peste oua in timp ce mixam.
Faina amestecata cu praful de copt o punem ,in trepte, peste compozitie si mixam la viteza mica.
Nu uitam de esenta de vanilie.
Asezam aluatul intr-o tava cu marimea 30/20 si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.
Inchidem focul la cuptor si lasam sa se racoreasca blatul cu usa intredeschisa .
Gata,se face repede .
Crema caramel :
200 g zahar
250 ml smantana lichida pentru frisca
50 g unt
3 linguri de amidon
esenta de vanilie
Topim zaharul si stingem cu smantana lichida.Lasam pe foc mic pana se topeste zaharul.Adaugam amidonul si amestecam energic pana se leaga .Dam la o parte de pe foc si punem untul.
Lasam sa se raceasca si dam crema la frigider o jumatate de ora.
O mixam foarte bine si adaugam esenta de vanilie.
Blatul se taie in doua ,se insiropeaza cu putin sirop caramel (doua linguri de zahar topite peste care punem 80-100 ml de apa).Putem adauga si esenta de rom.
Blatul se insiropeaza cu sirop rece.
Adaugam toata cantitatea de crema intre blaturi.
Glazuram prajitura cu o glazura ieftina,gustoasa si lipicioasa, facuta din :
3 linguri de cacao
3 linguri de zahar
5 linguri de apa/lapte
Punem toate ingredientele intr-o craticioara mica,pe foc,si amestecam pana se leaga.
Daca glazura iese prea groasa o mai subtiem cu putina apa calda.
Turnam glazura peste prajitura si o dam la frigider.
Este atat de buna !