Prajitura Cu Cocos Si Ciocolata
articol scris de ninia1975 blog ninia-culinar.blogspot.com
Inspirata de pe Reteteculinare
Ingrediente :
4 - 5 oua
1 cana faina
1 cana zahar
500 ml lapte
100 gr nuca de cocos
125 g margarina
2 zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
+ 2 table ciocolata 100gr x 2
100 gr cocos pentru ornat
Se incalzeste cuptorul cu cel putin jumatate de ora inainte la foc mediu. Se freaca margarina cu cocosul apoi se adauga faina+praf de copt, zaharul + zahar vanilat, ouale si laptele pana devine un amestec omogen. Compozitia este lichida dar asa trebuie sa fie . Se tapeteaza cu ulei si faina tava si se da la cuptor in jur de 30 de minute in functie de cuptorul fiecaruia.
Cand e gata se topeste ciocolata care se intinde uniform peste prajitura; se presara cocos cat e calda glazura si se rad cateva patratele de ciocolata pe razatoarea mica. Fiind calda prajitura glazura va intra in blat si va avea aspectul unei prajituri in doua culori. Cocosul se inmoaie putin si ramane fixat si de ciocolata rasa deasupra care isi ia o forma neregulata si placuta. Se lasa la racit si apoi se taie. Pofta Buna !