contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Cocos Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat :
9 oua
9 lg zahar
3 lg faina
3 lg nuca de cocos
1/2 plic praf de copt
Bezea :
5 albusuri
12 lg zahar
Crema :
5 galbenusuri
4 lg zahar
2 lg ness
4 lg apa fiarta
200 g unt
100 g rama
Glazura :
100 g ciocolata
100 ml smantana pentru frisca
Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.




       Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.
       Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.



       Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.


       Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.

       Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente . lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.


       Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.