Prăjitură Cu Coajă De Portocală și Curmale
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
200 g unt
250 g zahăr+1/2 cană zahăr
4 ouă
1 linguriță praf de copt
100 g făină+3 linguri
150 g coajă de portocală
100 g curmale deshidratate
100 g alune prăjite
50 g stafide
50 g stafide
1 lingură coajă rasă de lămâie
un praf de sare
Mod de preparare:
Coaja de portocală tăiată cubulețe mici se pune în 2 căni și jumătate apă amestecată cu jumătatea de cană cu zahăr.Se fierbe 30 minute apoi se strecoară și se răcește.
Curmalele se taie bucăți mici.
Peste coaja de portocală , curmale, alune și stafide se pun 3 liguri de făină și se amestecă bine.
Untul se mixează cu zahărul se adaugă sarea ,coaja de lămâie și pe rând ouăle , făina cernută cu praful de copt.Se pun fructele și se amestecă bine.
Compoziția se pune în tava tapetată cu 2 foi de copt și învelită în folie de aluminiu.Se pune în cuptorul încălzit , la foc mic pentru 1 oră și jumătate.Preferabil să se folosească o tavă pentru cozonac.
Poftă bună!
Cu această ocazie vreau să urez tuturor românilor La mulți ani de ziua României!
un praf de sare
Mod de preparare:
Coaja de portocală tăiată cubulețe mici se pune în 2 căni și jumătate apă amestecată cu jumătatea de cană cu zahăr.Se fierbe 30 minute apoi se strecoară și se răcește.
Curmalele se taie bucăți mici.
Peste coaja de portocală , curmale, alune și stafide se pun 3 liguri de făină și se amestecă bine.
Untul se mixează cu zahărul se adaugă sarea ,coaja de lămâie și pe rând ouăle , făina cernută cu praful de copt.Se pun fructele și se amestecă bine.
Compoziția se pune în tava tapetată cu 2 foi de copt și învelită în folie de aluminiu.Se pune în cuptorul încălzit , la foc mic pentru 1 oră și jumătate.Preferabil să se folosească o tavă pentru cozonac.
Poftă bună!
Cu această ocazie vreau să urez tuturor românilor La mulți ani de ziua României!