contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Coacaze Rosie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
praji cu coacaze
Am primit de la o vecina un castron cu coacaze rosie, frumoasa si bine coapta, iar cum in fiecare sezon trebuie sa pregatesc ceva dulce, am zis ca de data acesta trebuie sa fie ceva nou, alceva de ce am facut aici: COACAZE
Si colindind pe coclaurile virtuale, am gasit aici pe blogul;
Liebe Monika, vielen, vielen Dank!
blume-0472
Eu am masurat si adaptat cantitatile la tava mea si a iesit asta:
johannisbeere-INGREDIENTE:
- 6 oua
- 6ls apa
- 250g zahar
- 150g zahar pudra
- 3 pac. zahar vaniliat
- 200g faina
- 1 pac./10g praf copt
-  ca. 500g coacaze
- zahar dupa gust
- 4 foi gelatina sau 1 plic jeleu pt. torturi
- 400g smintina lichida
- 2 plicuri intaritor de frisca
johannisbeere-MOD PREPARARE:
Coacazea spalat si curatata se amesteca cu citeva ore inainte cu zahar dupa gust, in asa fel incit aceasta isi lasa zeama, eventual se pune usor la incalzit, in asa fel incit zeama lasata este mult mai marte.In acesta zeama se disolva gelatina sau jeleul de tort.
Tava de copt se captuseste cu hirtie de copt.
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu cele 200g zahar si zahar vaniliat.
Se bate pina cind spuma face un motz, in asa fel se poate intinde mai bine peste blatul propriuzis.
Galbenusurile  la fel se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra si zaharul vaniliat pina cind devine o spuma groasa si foarte deschisa la culoare.In acesta masa se mixeaza adaougind pe rind cele 6ls apa, si in final cu o paleta sau cum am facut eu cu 1 ruta de la mixer, se incorporeaza faina in prealabil amestecata cu praful de copt si cernuta.
Se amesteca totul numai atit cit este nevoie, pentru ca aluatul sa ramina aerat.
Masa de galbenusuri se intinde in tava de copt (este c-am migaloasa treaba, de aceea eu am pus totul intr-o punga de nailon si asa  mi-am facut treaba mult mai usor).
Peste masa de galbenusuri se intinde spuma din albusuri si totul se  da la cupt pentru ca 30min. la 160°C.
Dupa coacere se lasa totul sa se racesca bine, dupa care acest blat se taie in jumatate pe lungime.
Smintina se bate spuma cu intaritorul de frisca si zahar vaniliat si se pune la frigider.
Acum ori se inmoaie gelatina, se topeste in zeama lasata de la coacaze si se amesteca cu coacazea, ori se prepara jeleul cum scrie pe pachet.In final coacazea prevazuta cu gelatina sau jeleu se aseaza pe o jumatate de blat de prajitura.
Eventual se da la frigider pentru a avea siguranta ca totul este racit bine, pentru a iesi o prajitura perfecta (eu din pacate am avut criza de timp si dupa cum se vede in foto, coacazea nu a fost bine racita, nici blatul prajiturii…dar asa este cind esti presat de timp.CONCLUZIA; – pentru rezulate bune , este nevoie de timp!)
Peste coacaze se adaoga frsca si deasupra se aseza a-l doilea blat al prajiturii.
Totul se da dinoula frigider pentru cal putin 1 ora dupa care se taie in bucati de marime potrivita.
Mi mi-au iesit 14 buc.In foto se vad mai putine, deoarece i-am dat vecinei si ei ceva din coacazea preparata de mine…praji cu coacaze1
PRAJITURA ESTE FOARTE BUNA!
Cine doreste sa probeze, doresc spor la preparat si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss