Prajitura Cu Coacaze Negre
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente blat:
- 250g faina
- 1 pachet praf de copt
- un praf de sare
- 60g unt moale
- 150g zahar
- 1 ou mare
- 120ml lapte
- 250g coacaze negre
- 60g unt moale
- 100g zahar brun
- 50g faina
- o jumatate de lingurita de scortisoara
Faina sa cerne intr-un bol si se amesteca cu sare si praf de copt. Separat, se mixeaza bine untul cu zahar pana cand se obtine o textura cremoasa (cam 3 minute). Se adauga oul si se mai mixeaza putin, apoi se adauga faina in 3 parti alternand cu laptele (la final se incorporeaza ultima parte de faina, daca textura e destul de densa puteti sa puneti mai putina faina la final).
Coacazele se dau printr-o lingura de faina si se amesteca in compozitie (nu amestecati prea mult, doar cat sa se amestece cu aluatul). Se unge o forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu faina si se pune compozitia niveland bine aluatul pe margine.
Se prepara topingul amestecand cele 4 ingrediente cu mana sfaramitand bine untul intre degete, totul trebuie sa semene cu un aluat nisipos care se presara peste prajitura.
Se da la cuptor la circa 180 grade timp de o ora. Puteti sa incercati prajitura cu varful cutitului, daca iese curat (fara aluat) inseamna ca prajitura s-a copt si puteti stinge focul. Se mai lasa 5-10 minute la cuptor si apoi se scoate sa se raceasca in tava. Cand s-a racit se taie si se serveste cu frisca sau inghetata. Desi coacazele nu au un gust cine stie ce (mie mi se par si acre si amare in acelasi timp) puteti incerca aceasta reteta pentru a beneficia totusi de calitatie acestui fruct deosebit.
(... si ca de obicei, maimutzica mea nu s-a putut abtine sa nu intre in cadru si sa-mi fure si camera si prajitura)