contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Cireşe şi Condimente De Turtă Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ai nevoie de:
* 80-100g ciocolată amăruie
* 4 ouă (medii) * sare
* 75g zahăr
* 2 pliculeţe zahăr vanilinat
* 125g făină
* o linguriţă rasă de praf de copt
* o linguriţă rasă de condimente de turtă dulce (poate fi orice amestec de pulbere de scorţişoară cu cuişoare, cardamon, anason, coriandru)
* 1 borcan de compot (720ml) de cireşe/vişine cu sâmburii scoşi
* 1 plic de budincă de vanilie pentru 500ml de fluid
* 300g frişcă nebătută
* 2 linguriţe zahăr pudră
* pulbere de cacao şi de scorţişoară pentru pudrat
* hârtie de copt
Se alege o tavă pătrăţoasă (aprox. 23x23cm, se poate adapta, oricum) în care se pune hârtia de copt.
Ciocolata se rupe în bucăţi şi se topeşte pe baie de aburi. Se lasă cca. 5 minute să se răcească.
Ouăle se despart. Albuşurile se bat spumă cu un pic de sare. Zahărul şi 1 zahăr vanilinat se toarnă încet şi se bate mai departe spuma tare. Gălbenuşurile se adaugă unul câte unul, apoi ciocolata fluidă - treptat. Deasupra se cern făina, praful de copt şi condimentele şi se încorporează. Se toarnă aluatul în tavă şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C (electric)/175°C (aer cald) / treapta 3 (cuptor cu gaz) aprox 15 minute. Se lasă să se răcească.
Cireşele se scurg, iar sucul se păstrează. Budinca se amestecă cu acest suc şi se dă într-un clocot până se îngroaşă. Cireşele se încorporează apoi în budincă. Se lasă 15 minute la răcit.
Blatul se tranşează în două. Partea de dedesubt se pune înapoi în tavă. Se întind cireşele şi apoi se pune partea de deasupra. Frişca se bate cu 1 zahăr vanilinat şi 1 linguriţă de zahăr pudră. Se întinde pe prăjitură şi se dă cca. 2 ore la rece.
Înainte de servire se tranşează prăjitura în aproximativ 12 bucăţi. 1 linguriţă de zahăr pudră se amestecă cu câte o linguriţă de cacao şi scorţişoară, iar cu acestea se pudrează prăjitura. După disponibilităţi se pot folosi şabloane cu diverse motive.
Nota bene!
* Pentru ca stratul de frişcă să reziste pe blat (fără să se scurgă), poţi amesteca în ea o lingură sau două de brânză proaspătă (cremă) de vaci.
* Dacă nu ai tavă pătrată poţi folosi şi o tavă rotundă cu pereţi detaşabili cu diametrul de 26cm.
Guten Appetit!