Prajitura Cu Cirese Si Cappuccino
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele astea am ticluit aceasta prajiturica pentru un musafir. L-am asteptat toata seara, dar musafirul
meu nu si-a mai facut aparitia. Am zis ca nu ma infrupt din prajiturica pana nu apare, dar n-am putut rezista si am luat o bucatica. Am bagat apoisalivand frumusel prajitura la frigider fiind sigura ca musafirul va veni dimineata la o cafea. Nu va spun ca toata noaptea m-am vanzolit si am avut grija prajiturii, abia asteptam sa se faca dimineata, sa fac cafeaua si sa vina musafirul. :P
meu nu si-a mai facut aparitia. Am zis ca nu ma infrupt din prajiturica pana nu apare, dar n-am putut rezista si am luat o bucatica. Am bagat apoi
Ingrediente:
Blat:
- 3 oua mari (L)
- 120 g zahar tos (6 lg cu varf)
- 60 g faina (3 lg cu varf)
- 37.5 g cappuccino (3 plicuri)
- 2 lg ulei
- 5 g praf de copt (1/2 pachetel)
- 200 g cirese (fara samburi)
Glazura
- 25 g cappuccino (2 plicuri)
- 1 lg apa fierbinte
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 40 g zahar pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Turnam cele 2 linguri de ulei si mixam inca 2 minute.
4. Peste galbenusuri punem 37.5 g cappuccino si mixam 1 minut.
5. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi 80 g zahar tos si batem pana cand spuma formata este ferma.
6. Inglobam in albusurile spuma compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei spatule de silicon, cu miscari circulare, de sus in jos.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata (cu dimensiunile 32 x 22 cm) cu hartie de copt, punem ciresele si introducem in cuptor pentru 5 minute la 200°C, si inca 15-20 minute la 190°C.
9. Glazura o preparam amestecand cele 2 plicuri de cappucino cu o lingura de apa. Dupa ce s-a racit complet punem glazura deasupra.
Nota!