Prajitura Cu Ciocolata
Sursa Prajitura cu ciocolata
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca vreodata v-ati propus sa mancati deodata trei tablete de ciocolata si nu ati reusit, va ofer eu o cale :))) Cu aceasta prajitura bogata, aromata si care respira ciocolata prin fiecare por, va asigur ca "a manca prea multa ciocolata" va primi o noua definitie!
Ingrediente
300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
100 gr unt
3 oua mari
200 gr zahar
un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)
esenta de vanilie
120 gr faina
300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
100 gr unt
3 oua mari
200 gr zahar
un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)
esenta de vanilie
120 gr faina
Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul.
Cand s-a topit, amestecati bine si puneti deoparte pana se mai racoreste.
Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu - faina.
Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete.
Turnati aluatul intr-o tava micuta (eu am folosit una de 26/18) si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta.
Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.
Aceasta prajitura umeda, densa si bogata, desi este rapida si foarte simpla, este foarte eleganta si cred ca poate sta la loc de cinste pe masa de sarbatori!