Prăjitura Cu Ciocolată
Sursa Prăjitura cu ciocolată
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi ma prezint cu o prajitura ciocolatoasa; cu ce ocazie... va povestesc eu, duminica ;)
Ingrediente:
Blat: 4 oua,
120 g zahar,
100 g faina,
20 g cacao,
un praf de sare,
esenta de rom.
Crema: 200 ml frisca lichida,
100 g ciocolata amaruie.
Glazura: 100 ml frisca lichida,
100 g ciocolata amaruie,
1 lingurita de unt.
Mai intai pregatesc blatul: mixez bine ouale cu un praf de sare, cu zaharul si cu esenta de rom.
Vreo 20 de minute. Apoi torn compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Coc prajitura cca 35 de minute, la 175 de grade (in cuptorul preincalzit).
Dupa ce am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, o tai in doua; pregatesc si un sirop, din zahar, apa, esenta de rom dar si o lingurita de ness.
Pentru crema incalzesc frisca pe aragaz, dupa care pun si ciocolata, rupta in bucati; amestec pana se topeste bine ciocolata. Dau la rece, cateva ore, dupa care mixez crema, bine, bine.
Insiropez prima felie de blat, pun cam jumatate din crema, acopar cu a doua felie de blat, mai insiropez putin si imbrac prajitura in restul de crema.
Deasupra torn glazura; eu am procedat intocmai ca si la crema (am pus si putin unt), doar ca nu am mai dat-o la frigider si nu am mai mixat-o. Dupa ce s-a racorit, am turnat-o peste prajitura.
Cam asa arata...
Am ras deasupra niste ciocolata :)
Si fuga la sedinta foto, mai ales ca am prins o zi insorita.
Tai prajitura felii...
Devoram :D
Si inca un detaliu...