Prajitura Cu Ciocolata Si Menta
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta la "Bucatar Curajos", Ioana ne provoaca cu ceva dulce: Brownie cu menta. .
Cine doreste sa participe la aceasta provocare, gaseste mai multe informatii aici, pe blogul Amei.
Iata si reteta dar putin modificata; nu am folosit whisky.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 170 gr unt
- 150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
- 2 oua
- 200 gr zahar brun(sau 220-230 daca vreti mai dulce)
- 1 lingura menta proaspat tocata
- 150 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Untul l-am taiat bucatele si l-am pus impreuna cu ciocolata rupta bucati
intr-un vas pentru a se topii.
In vasul robotului am pus ouale, zaharul si menta , dupa care am adugata
ciocolata topita .
Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt
Compozitia am turnat-o intr-o tava pe care pusesem hartie de copt.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca. 35 de
minute. Important pt acesta e ca interiorul sa fie moale si la exterior sa se
formeze o crusta crocanta.
Am servit cu frisca amestecata cu esenta de menta o parte din ele, iar
altele cu esenta de capsuni.
Foarte bune sunt si cu sosul facut de Ioana:
75 gr ciocolata cu 85 % cacao 75 ml smantana lichida 1/2 lingurita
extract de menta.
Pofta Buna!!!