contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Ciocolată și Lămâie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ai nevoie de:
Pentru blat:
6 albușuri
4 gălbenușuri
10 linguri zahăr
3 linguri cu cacao
4 linguri cu făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță sare
coaja rasă de la 2 lămâi
1 linguriță zeamă de lămâie
Pentru cremă:
200 ml smăntănă dulce pentru frișcă
2 gălbenușuri
4 linguri zahăr
coaja rasă de la o lămâie
sucul de la o jumătate de lămâie
Pentru glazură:
200 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Blatul: Albușurile se bat spumă tare cu sarea și zahărul adăugat pe rând. Se adaugă gălbenușurile, coaja și zeama de lămâie amestecând ușor.La final se încorporează cacaua, praful de copt și făina cernute.
Compoziția se împarte în 2 părți egale și se coace pe rând în tava tapetată la foc mare pentru câteva minute.
Atenție să nu se ardă!
Crema: Gălbenușurile se omogenizează cu zahărul, coaja și sucul de lămâie. Se fierb pe baie de abur până se întăresc apoi se răcesc.
Smântâna se bate și se adaugă  câte puțin din crema de gălbenușuri.
Asamblare: Pe o foaie de blat se întinde jumătate din cremă apoi  100 g ciocolată topită crema rămasă și blatul .Deasupra se glazurează cu 100g ciocolată topită cu smântână dulce sau lapte.
Se ornează după preferințe.
Poftă bună!

Articol recomandat de danagaby.blogspot.com