Prajitura Cu Ciocolata, Fara Faina
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca o prajitura ciocolatoasa care isi asteapta randul de mai bine de trei luni; mai am o serie de retete facute cu mult timp in urma si salvate. Acum ca am mai mult timp pentru blog, o sa le pun treptat.
La o parte dintre acestea am renuntat si le-am sters, dar sunt cateva care merita postate. De exemplu, aceasta prajitura fara faina, dar plina cu ciocolata, asa cum imi place mie, dar si voua, vizitatorilor (am observat ca printre cele mai cautate retete de pe blog sunt cele cu ciocolata). Sper sa va placa si aceasta prajitura care este usor umeda, exact cat trebuie.
Ingrediente:
150 g ciocolata neagra
100 g unt
5 oua
180 g zahar
50 g cacao
1 lingura amidon
vanilie/rom
Decor:
frisca
fructe
sos de ciocolata
Mod de preparare:
Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza.
Cacaua se amesteca cu amidonul si se adauga compozitiei lichide impreuna cu vanilia.
O tava( cu diamettru de 24 cm) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 30-35 minute.
Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in cercuri sau orice alta forma. Se serveste cu frisca, fructe sau sos de ciocolata!